homematerialenreferentiesTwintec InternationaalTwintec ContactTwintec Nieuws
Twintec FreeplanTwintec Freeplan STwintec TwinplanTwintec TwintecTwintec Traditioneel
   
De staalvezels
 
De technologie van staalvezelbeton is het resultaat van grondig onderzoek. Naast de bijzondere 'know-how' van staalvezelbeton heeft Twintec aangepaste berekenings- en verwerkingsmethoden ontwikkeld. De goedkeuring van de controlebureaus SECO, SOCOTEC en andere instituten bevestigen de vakkundigheid.

Twintec heeft gekozen voor de gegolfde staalvezel. De staalvezel AFT (Advanced Fibres Technology) met hoge treksterkte en gekenmerkt door zijn vorm, is een perfecte betonversterking.


Het beton


Om een optimale verdeling van de staalvezels in het beton te verzekeren, moeten een drietal parameters voortdurend gecontroleerd worden: vloeibaarheid, samenstelling en de zeefkromme van het beton.

Het optimaliseren van deze drie parameters is enkel mogelijk in een zeer beperkte zone. Niet alleen een oordeelkundige keuze van de staalvezel en de kennis van zijn kenmerken, maar ook een intensieve controle van de betonmatrix: zo verkrijgt men een staalvezelbeton met maximale weerstand in buigtreksterkte, schuiftreksterkte en vermoeiing.

 

  Twintec Nederland BV T 0345 - 532 878   info@twintec.nl Algemene voorwaarden | Uitvoerings voorwaarden